Monday 18 June 2012

Kingsmouth

Azt már az első béta hétvége alatt megállapítottam, hogy a The Secret World első helyszíne, Kingsmouth, egy igazán hangulatos kisváros, olyan, amilyenben sok Stephen King történet is játszódik. A játék egyik vezető designere, Martin Bruusgaard, is azt nyilatkozta, hogy lesznek itt utalások Kingre, de Edgar Allen Poe-ra is.

Igaz, eddig főként a történettel voltam elfoglalva, de néhány King utalást így is sikerült kiszúrnom.
Flagg az egyik ügyeletes főgonosz King számos regényében, mint például a Dark Tower sorozatban, a The Stand-ben (Végítélet), vagy a The Eyes of the Dragon-ban (A sárkány szeme/A Mágus). Kingsmouthban járva pedig egész biztos hogy előbb-utóbb elsétálunk a Flagg's Pharmacy mellett.

 Nem sokkal messzebb aztán ott a King of Books könyvesbolt.

A kikötőtől nem található a Dufresne & Son Marine Supplies nevezetű üzlet, ahonnan egy kitűzött üzenet alapján eljutunk Danny Dufresne-hez, aki talán ugyancsak egy referencia King által életre keltett Andy Dufresn-re, aki a Shawshank Redemption (A remény rabjai) főszereplője.

A Susie's Diner pedig egyszerűen csak az egyik kedvencem a helyi nevezetességek közül...
Szinte látom magam előtt hogy nézhetett ki, amikor még nem zombik lakta lerobbant épület volt, hanem a zenegépből rock&roll szólt, a rózsaszín egyenruhás pincérnő egy kávéskannával járkált az asztalok között, és az atlétatrikós, pocakos szakács jókedvűen sütögette a burgereket a neonfényben...

No comments:

Post a Comment