Thursday 3 January 2013

Day 30

Még az ünnepek előtt a végére értem a 30 shrednek. Ebből úgy 25 napot végig is tornáztam, a maradék öt napon a térdeimet fájlaltam. Bár a mozgás nem volt eredménytelen, már csak azért fejeztem be, hogy elmondhassam, ezt is kipróbáltam.

Az első és a harmadik videó tetszett amúgy, a másodikat ki nem állhattam, összesen talán ha négyszer futottam neki, de minden alkalom változatos fájdalmakba torkollott, úgyhogy hagytam is a fenébe. A gyakorlatokból meg a könnyítettet csináltam többnyire, úgyhogy talán azért is nem olyan látványos az eredmény.

Sokszor hallottam már, hogy 30 perc mozgás önmagában nem ér semmit. Ez így ebben a formában talán túlzás. Attól függ, mit akarunk elérni. Igaz, hogy nem leszünk szép szálkásak, meg izmosak egy hónap alatt, ha csak ennyit mozgunk, de ebben én nem is reménykedtem egyébként se. Az izmaimat viszont sikerült felébresztenem a hosszú pihenésből, és annak a jó hatását még most is érzem, pedig karácsony óta két szalmaszálat nem tettem keresztbe.

Jövő héttől majd megint belekezdek valamibe, ezúttal viszont a jógát és a pilatest fogom kipróbálni, az talán még a hátfájásomra is jó lesz. Kommentben kaptam jó linkeket, de első nekifutásra megint csak valami fél órást fogok csinálni szerintem. Reggel szoktam tornázni főként, mielőtt munkába megyek, és a motivációmból is ennyire futja egyelőre. Majd ha már hardcore leszek, akkor talán kedvem is lesz tovább vergődni a földön, miközben a macska nyalogatja a hajam, meg ül a hasamon és néz meredten.

Azt még azért hozzá kell tennem, hogy bár az étrendemen nem változtattam, nem szoktam különösebben egészségtelenül enni. Persze sokan összevonják most a szemöldöküket, hogy bagel, peanut butter, meg pizza, de így eszek öt éve és nem híztam meg, úgyhogy elkönyveltem magamban, hogy akkor ezek szerint ehetem ezeket továbbra is. Ettől függetlenül eszek azért mást is, legutóbb például  Bubblehead fakadt majdnem sírva, amikor mondtam neki, hogy szinte minden nap tésztát vacsorázok, mert ő ha csak ránéz ezekre, megnő a feneke. Haha. De komolyan, eszek én zöldséget, meg gyümölcsöt is rengetegszer. Nyilván életkor függő is ez, és lehet, hogy tíz év múlva már nekem is több salátát kell majd legelnem minden nap, hogy egészséges maradjak, de legalább addig hadd élvezzem már az evést...

4 comments:

  1. Én egyszerűen csak rühellem a tésztát :/

    Amúgy én úgy vagyok vele, hogy a kis eredmény is eredmény, legalább megmutattad magadnak hogy képes vagy rá :)

    ReplyDelete
  2. Szerintem is :)
    Nekem amugy a teszta a kedvencem. Talan azert is, mert gyorsan kesz... :D Viszont, ha tesztat nem eszel, akkor mit helyette?

    ReplyDelete
  3. Semmit:( Rizspufit, mértékkel.
    Én ha csak szénhidrátra gondolok, már dundulok. Áh. És ez sztem nem (csak) korfüggő, mert mindig ilyen voltam.
    Gratulálok, h végigcsináltad, az eredmények, meg ilyenek, na és.

    ReplyDelete
  4. A korfuggo peldat magamra ertettem amugy :)
    Mas tipusu emberek mashogy reagalnak kulonbozo etelekre, de az teny, h konnyebb ellenallni bizonyos karos dolgoknak, ha mondjuk valaki alapbol nem szereti oket.
    En pl nem szoktam kolat inni, csak kb 3x evente, mert kulonosebben nem szeretem, meg nem is kivanom nagyon.

    ReplyDelete