Monday 10 December 2012

Birdie

Reggel ismét elkéstem munkából. Ezen már senki nem lepődött meg különösebben, pedig én lakok a legközelebb. Ez alkalommal viszont nem a könyvembe feledkeztem bele, hanem a kertben találtam egy madarat a földön. Először azt hittem, hogy halott, de aztán verdesni kezdett a szárnyaival, meg furcsán rángatózott hozzá. Egyből felkaptam és bevittem a lakásba, odavittem Johnnak, és az orra alá tartottam hogy-én-ezzel-most-mit-csináljak.

Ő erre azt mondta, hogy szerinte ez már a végét járja, de azért tegyük bele egy dobozba, meg tegyünk alá valami puhát, hogy legalább ne ott kint pusztuljon el, mert még a végén levadászná valami macska, bár azt nem tudom, egy földön fekvő félhalott madarat elkapni mitől akkora diadal, de én ugye nem vagyok macska.

Öt perccel később a madár hirtelen életre kelt, és vadul röpködni kezdett a konyhában. Egyenesen neki az ablaknak, amivel aztán megint sikerült kiütnie magát. Mivel John ma nem ment dolgozni, otthagytam, hogy őrizze, meg tartsa távol Tobyt. Annak egyébként ez az egész fel sem tűnt. Jellemző.

Később aztán John megírta, hogy a kismadár feltámadt, odarepült az ablakpárkányra, aztán meg nézett kifelé jelentőségteljesen, és amikor ő kinyitotta az ablakot, el is repült.

Happy End.

6 comments:

  1. Nálunk a családi háznál rendszeres volt az ablaknak szálló madár, egy kicsit elpihentek a teraszon, aztán repültek tovább mintha mi sem történt volna.

    Viszont az, hogy madár repült a szobámba, kétszer is előfordult - egyszer leszállt a polcra, sikerült kihajtani, a második alkalommal viszont el kellett mozgatni a komplett szekrénysort, mivel volt olyan drága, hogy bebombázta magát a szekrények mögé :/

    ReplyDelete
  2. Ivory: kerdeztek a kollegak, h milyen madar, de csak azt tudtam, h tengelic es a szotartban nem volt benne. Kesobb a google keptalalatok kozt kellett levadaszni a nevet

    Don: a konyhaablakunkon van egy galamb formaju lenyomat :D

    ReplyDelete
  3. Főleg télen, a függönytelen ablakoknak repülnek neki, és sajnos nem mindig heppiendes a történet. 2 hete egy harkály halt meg a kezeim között, kimondhatatlanul felkavaró volt. Azóta kívülről a keretre és a redőny legalsó peremére ragasztottam csillogós hologramos celluxot (vagymit), és kitettem néhány mandalát az ablaküvegekre.

    Nagyon helyes kismadár és kifejezetten szimpi, hogy egyből vészhelyzeteztél vele... kevesen teszik meg.:)
    Májusban egy 7 napos verébfiókát találtam, azóta még inkább imádom a madarakat (is):
    http://indafoto.hu/kalimba

    ReplyDelete
  4. Aww... az jó ötlet, majd nézek valamit, amit fel tudok ragasztani. A konyhában nincs függöny, és nem is tudok semmit feltenni, mert nincs lyuk fúrva a karnisnak. Én meg nem fúrhatok, mert nem az enyém a lakás.

    A hálószobai függönyt meg a macska szaggatta meg, úgyhogy az helyett majd nekem kell újat vennem.

    ReplyDelete
  5. Akkor tényleg jó volna, ha kívülről mindenképpen ragasztanál, belülről sem ártana, de én is ódzkodom ezektől, egyetlen, amit bír a szemem, az a mandala.
    De, ha életeket menthet, úgy voltam vele, hogy kis túlzással jöhet miki egér is (najónem:)

    ReplyDelete