Monday 29 October 2012

Winter reading list

Amióta Angliában élek, egészen megszerettem telet. Itt nem havazik túl gyakran, ki lehet úgy is menni az utcára, hogy nem öltözök eszkimónak, viszont ahhoz elég hideg van, hogy forralt bort és forralt cidert csináljunk itthon. Meg pumpking piet és pumpkin lattet.

Úgy döntöttem, idén igazi téli olvasmányokkal fogom elütni az időt, és bár az Open Season a havas Vermonttal jó kezdet volt, az elkövetkező hónapokban közelebbi helyekre szeretnék kalandozni. A svédek, norvégok és finnek az én szememben igazi télies hangulatú népek, már ha van ilyen, a fenyőfáikkal, kapros-lazacos szendvicseikkel, áfonyalekvárjukkal, színes faházaikkal és a különös, kicsit nyomasztó hangulatú filmjeikkel és könyveikkel.

A Goodreadsen találtam is egy listát skandináv írók műveivel, ebből szemezgettem kedvemre valókat. Mivel az ilyen érzelgős-nyávogósokat nem szeretem, és a családi drámák se tartoznak a kedvenceim közé, megint csak a krimikhez és thrillerekhez kanyarodtam vissza, és ezekből választottam ki hetet. Elvégre mi is lehetne jobb egy csendes téli estén, mint egy jó kis gyilkosság és egy izgalmas nyomozás.

Winter reading - Nordic books

4 comments:

  1. Hú, ez mennyire jó :O A honlap se utolsó :)
    Nekem is kéne listát csinálnom meg összeszednem azt, hogy mit akarok ebben a hűvös időben olvasni éjszakánként meg nagy hétvégi fürdések közben :)) Most kedvet csináltál ahhoz, hogy nekiveselkedjek a listázásnak :) Köszi!

    ReplyDelete
  2. Jo a goodreads :) mindig ajanl uj konyveket, meg lehet azon is listat csinalni. Meg pl en betettem ide a blogra is oldalra, es mutatja, h miket olvasok/olvastam

    ReplyDelete
  3. Én az óraátállítás óta (amióta konkrétan fél ötkor már dögsötét van), teljesen kész vagyok, nem bírom ezt az esős idő+korai sötét kombót... :/

    Szóval én is a könyvekbe vetem magam, tegnap rendeltem a Libriből pár finomságot :)

    ReplyDelete
  4. Ne is mondd... mar kb. 4kor sotet van :(

    ReplyDelete