Sunday 5 August 2012

Yeah... Whatever

Pénteken végre felhívtak az ügynökségtől, akitől az új lakást béreljük, hogy mehetünk aláírni a szerződést. El is küldtük nekik a pénzt, mert kártyával ezeknél nem lehet fizetni. Tisztára múlt század, még jó, hogy bankszámlájuk van, különösebb kedvem nem lett volna többezer fonttal sétálgatni.

Szombaton aztán bementünk az irodájukba. Persze már útközben vettem észre, hogy otthon felejtettem az Oyster cardomat, úgyhogy vettem gyorsan egy újat. Jobban megérte, mint napi jegyet venni. Azért ezen meglepődtem, de most van egy újabb limited edition kártyám. Tavaly is sikerült egyet szerezni, akkor Prince William és Kate volt rajta.

Szegény ginger boynak persze senki nem fogja a kezét... A legtöbb brit valami relytélyes oknál fogva ki nem állhatja a vörös hajúakat...
Mialatt a jó pár oldalas szerződést böngésztük, az ügynökünk, Kevin, megjegyzéseket tett az időjárásra, az ötpercenként szakadó, majd elálló esőre, és sajnálkozott, hogy a krikett csapatnak a mai meccsen majd a sárban kell fetrengnie, meg minket is sajnált, hogy nekünk ilyen időben kell költözködnünk. Nem szóltunk neki, hogy még két hétig maradunk a gettóban, elvégre neki aztán gondolom olyan mindegy, mit csinálunk, csak fizessünk.

Amikor itt végeztünk, elmentünk az új lakáshoz, mert ott találkozott velünk a nő, akitől a kulcsokat végül megkaptuk. Mindenről fotót csinált, aztán kitöltöttünk egy lapot a lakás és a berendezés állapotáról. Ő a "használt" jelzőt választotta, pedig szerintem a "siralmas" jobban illett volna. Amikor legutóbb itt jártunk, nem vette észre egyikünk se, hogy a konyhában már szinte jön le a festés. A hálószobafalon végigfutó repedést láttuk, mondta is az ügynök, hogy a tulajdonos majd biztos kifesteti. Persze, biztos.

Az összes konyhaszekrény egyébként tele volt mindenféle vackokkal, az egyik beépített szekrényben még egy iratmegsemmisítőt is találtunk. Azon már meg se lepődtünk, hogy a kinti biciklitárolóban se volt egy talpalattnyi hely se. A leltározós nő se bírta ki szó nélkül, és azt javasolta, hogy kérdezzük meg a tulajdonostól, hogy kidobhatjuk-e. Valószínűleg amúgy nem is az övé. Remélem.


Egyébként meg mindazok után, hogy az aktuális lakásból azért kell most kiköltöznünk és nem februárban, ahogy a szerződésünk szólt, mert a tulajdonos kitalálta, hogy ő most akar visszaköltözni, úgyhogy most fizethettük a két helyet egyszerre erre a hónapra, pénteken kaptam egy emailt Vladtól, aki a jelenlegi ügynökünk, hogy a landlord mégis meggondolta magát, és maradhatunk még 6 hónapot. Yeah... Whatever... Mivel nem válaszoltam azonnal, felhívta Johnt, aki aztán épp nem ért rá. Persze, ilyenkor bezzeg sürgős.

2 comments:

  1. Elképzelni nem tudom, hogy egy ügynökség hogy képes kiadni egy lepukkantabb lakást, az ő érdekük nem az lenne, hogy minél jobb állapotban legyen ezáltal minél kapósabb?

    Másrészt - tudtok bármit csinálni, mondjuk legalább újrafesteni vagy bármi, vagy nagyon csúnyán néznének rátok? Mondjuk gondolom a tulaj biztos örülne, ha megspórolná a festési díjat... :/

    És persze a legfontosabb kérdés - a helyzet fényében még így is jobban jártok ezzel, mint a régivel? :) (Gondolok itt elhelyezkedésre, munkahelytől való távolság, ár, etc)

    Ami viszont nem ide tartozik, de mondani akartam - a captchát nem tudod kiszedni a hozzászólásoktól? Amennyire kedvelnek ezek engem, az előbb egy halom kínai írásjelet dobott be, hát köszi... :D

    ReplyDelete
  2. Huh, azt a captchat majd megnézem. Tőlem nem kéri, ha be vagyok jelentkezve.

    Az új lakással jobban járunk, mert jobb környék (South Ealing), csak felső szomszéd van, oldalsó nem, nekem 15 perc séta az iroda, Johnnak meg 8-10 a metró (igaz, neki most 2). Egy park mellett van, és zsákutcában, most meg az A40 mellett lakunk...

    Az ügynök megadta a landlord elérhetőségeit, hogyha bármi van, szóljunk, majd rá akarunk kérdezni a festésre. Szerintem amúgy a landlord nem is látta a lakást, miután az előző nő kiköltözött, mert Walesben él. Nem hiszem, h ez miatt idejött. (Az előző lakó amúgy 5 évet lakott itt, ezért is gondoljuk, h ez a sok vacak az övé lehetett)

    Ha a landlord beleegyezik a festésbe, akkor viszont neki kell fizetnie.
    Majd még azért erről több post is lesz, mert még biztos fogok jajgatni, hogy hogy is kéne berendezni, mert a nappali elég kicsi. (Tudom, ez se hangzik jól...)

    :)

    ReplyDelete