Sunday 12 August 2012

Great British Beer Festival 2012

Ha nekem valaki azt mondja, sörfesztivál, egyből valami szabadtéri rendezvényre asszociálok sátrakkal, hosszú fapadokkal és valami gitározós élőzenével. Az idei Great British Beer Festivalon ezek közül egyik se volt; volt viszont sör, úgyhogy elnéztük nekik az alapvető fesztiválkellékek hiányát.

Idén is több, mint 800 sör, ale és cider közül lehetett válogatni. A mi személyes kedvencünk a Village Idiot volt a White Horse sörfőzdéből, bár abban egyetértettünk, hogy valószínűleg ez főként a nevének köszönhető.

Késő délután azért volt koncert is, igaz klasszikus zenét játszottak, ami kicsit furcsa volt a burgeres bódék és cornis pasty árusok által uralta terepen, de úgy látszik a karmestert nem zavarta az egyre sűrűsödő bratwurstfüstben való vezénylés.

Szerintem jövőre inkább megyek az Ealing Beer Festivalra. Az legalább itt van helyben, ráadásul vannak sátrak, fapadok, és gitározás.

4 comments:

  1. auuu én úgy irigykedem a ciderek miatt! Nálunk egy sörfesztiválon semmi mást nem lehet találni, mint hagyományos söröket többnyire. Sehol egy finom meggysör, a ciderről pedig kezdenek kapisgálni valamit, de csak mostanság...én meg évek óta vágyom már rá.:)

    Szeptemberben ha érkezünk Londonba mindenképpen betérünk egy pub-a meginni egy finom cidert!

    ReplyDelete
  2. Nem volt amúgy sokféle most itt se. A barátnőm ivott egyet, én belekóstoltam, de nekem az pont nem tetszett. Az Old Rosie az jó, de az meg persze rögtön el is fogyott...

    ReplyDelete
  3. Ha sör, akkor csakis Guinness :P - Habár, attól eltekintve hogy finom, túlértékeltnek tartom egy kicsit :)

    ReplyDelete
  4. Azt is szeretem (blackcurrant sziruppal), de itt annyi minden volt, amit meg nem probaltam, h kar lett volna olyat inni, amit minden sarkon arulnak. :)

    ReplyDelete