Saturday 16 March 2013

The last train to Cairo

A Funcom március elejére ígérte az Issue #6 megjelenését. A hivatalos dátum végül 14/3 lett. Heh... I see what you did there.

Az új story mission Egyiptomban kezdődött, és tényleg mindent megtettek az Indiana Jones hangulat érdekében. A  küldetésekért kapott tokenekért cserébe előbb utóbb beszerezhetjük majd a teljes felszerelést, a cipőtől kezdve a bőrkabáton át egészen a kalapig, és persze ostor is van, bár azt nem kell megvenni, az egyik küldetésben csak úgy utánunk hajítják. Igaz, a küldetéseket jó néhányszor végre kell majd hajtani, hogy összegyűljön elég token, de szerencsére már így is rendelkezésre áll egy csomó sivatagi akciózásra alkalmas ruha. A karakterem, Sooky, például egy csodaszép tépett pólóban feszített, amit a terepmintás combat harness, valamint a retró napszemüveg és a military sapka tett igazán stílusossá.

Van aztán vonaton ugrálás is, ahogy láthattuk a beharangozó képeken. Én ott adtam fel... Pedig már csak egy lépés választ el a végétől, de tizenötször leesni ugyanarról a vonatról - miközben Abdel Daoud teljes lelki nyugalommal bombáz minket a rakétavetőjével -, nem akkora élmény.

Ami engem teljesen meglepett az az volt, hogy a vonatos küldetés tényleg egy mozgó vonaton játszódik, suhanunk a rózsaszín naplementébe. Az szintén új volt, hogy a szokásos futás, lövöldözés, futás, létramászás, megint lövöldözés mellett még a vonaton oldalán lógva is kellett oldalazni, ami bár teljesen normális mondjuk a Tomb Raiderben, egy MMO esetében elég furcsa. Nem is tetszett, bár szerintem rájöttek ők is, hogy ha valaki így akarna manőverezni, biztos Assassin's Creedet játszana, nem The Secret Worldöt, úgyhogy azon a ponton legalább nem lehet leesni. Ez az ugrálásra nem vonatkozik, és én le is estem minden egyes alkalommal. Ugyan próbálták egy kicsit feljavítani az animációt, de továbbra is képtelenség az ugrást irányítani, szóval egy kicsit még mindig rettenetes.

A cabal cimbik többsége, főleg azok, akikkel eddig rendszeresen együtt játszottam, szinte egyik pillanatról a másikra fogta magát és visszatért a World of Warcrafthoz. Nekem az továbbra se nagy kedvencem, pedig ismét megpróbáltam, mivel kaptam egy tíznapos próbajáték meghívót. Én tényleg szeretném szeretni ezt a játékot, de nem megy. A legtöbb karakter kimondottan csúnya, és bár a környezet tényleg szép, még a rózsaszínes-lilás erdőben se találtam igazán kivetnivalót, én képtelen vagyok azt az elmaszatolódott kis alakot bámulni állandóan, aki a hatalmas kezeivel kalimpál megállás nélkül. Pedig most worgent játszottam, az pedig egy újabb karaktermodell, és tényleg szebb, mint a régiek, de egész egyszerűen nekem ez nem megy.

Bánatomban visszatértem a Guild Wars 2-hoz, azt viszont rajtam kívül nem játszik senki. Mármint senki olyan, akit ismerek*. Előbb utóbb majd biztos találok egy guildet... Ehh...

*Ez itt most célzás volt, ha esetleg valaki, aki olvas játszik bármelyik általam játszott játékkal, az tegye a fel a virtuális kezét. Persze csak ha akar bandázni...

4 comments:

  1. Én esküszöm próbálkoztam, de egyszerűen nem tud megfogni ez a játék...

    Viszont az új TR zseniális, mindenképp próbáld ki ha lesz lehetőséged! :)

    GW2-t nekem is el kéne kezdeni megint, de ugyanez a bajom, és a játék baja is, hogy egyszerűen nincs semmi endgame tartalma, ugyanazt csinálod kb minden nap...

    ReplyDelete
  2. John is ugyanezt mondta, h neki tetszik a TSW otlete, csak maga a jatek vhogy nem. A GW2-ben meg tenyleg ez van, h mindig ugyanaz, viszont most mar ugy van a daily achievement, h minden nap vmi mast kell csinalni, es egy listabol valaszthatsz, h mikor melyiket akarod.

    TR-rel John jatszik, de az nem nekem valo. Tul sok ugralas, meg maszas, meg ilyesmik... :D

    ReplyDelete
  3. Akkor viszont lehet hogy megnézem, erről nem is hallottam.

    Amúgy tudtad, ha a googleba beírod hogy "Nory", akkor másodikként indexeli a blogodat? :D

    ReplyDelete
  4. Jujj, nem... :D
    Amugy pont ma gondolkodtam en is ezen, h minden mmo-ban ez van, h eljutsz a vegso lvl-re, es onnantol kezdve ugyanazt csinalod. Elobb utobb, ha turelmes vagy, megszerzed a legendary geart, de annak is csak akkor van ertelme, ha utana van egy uj kiegeszito erosebb ellenfelekkel.

    Ja, es ma pont azt neztem, h nagyon sok magyar van a Piken Square serveren, ahol en szoktam jatszani. Es mindnek vicces neve van :D --> onnan tudtam, h magyarok

    ReplyDelete