Friday, 6 July 2012

A hang és annak terjedése

Filomena és a Nagyfőnök bejelentették, hogy az új irodában majd szigorú szabályok lesznek ám bevezetve, például senki nem ehet majd az asztalnál, ki kell vonulni a konyhába. Ezt egyébként támogatom, csak azt nem értem, hogy lesz ettől jobb, amikor az új iroda teljesen open plan. Minden egybe van nyitva, és ebbe beleértendő a konyha is. Szóval úgyis büdös lesz, legfeljebb a büdösnek kicsit tovább fog tartani, hogy mindenhova elérjen.
A következő új, nagyon fontos szabály, hogy mindenkinek ügyelnie kell a személyes higiéniájára. Úgy látszik, eddig nem kellett. Amúgy meg nevetséges, hogy felnőtt embereknek a szájába kell rágni, hogy fürödjenek, mielőtt dolgozni jönnek, de a tömény hónaljszag, ami rendszerint belengi az irodánkat azt mutatja, hogy az egyenes megmondás se változtat semmin.

Aztán a következő pont a fülhallgatók betiltása volt, elvégre ne érezzük már magunkat túl jól munka közben, hova vezetne az. Feltettem ezután a kérdést Suzynak, aki a kisfőnök, hogy bár ez mind szép és jó, de nem hallottam, hogy bárki felsorolta volt azt a szabályt, hogy ezentúl civilizáltan is kellene majd viselkedni, ugyanis többségünk azért hallgat zenét, hogy az állatias hangokat valahogy kiszűrje.
Suzy erre csak hümmögött egy sort, hogy hát az új iroda nagyobb, és majd ott kevésbé fog terjedni a hang. Persze, mert a hang az már csak olyan, meglátja a nagy teret és elmegy a kedve a terjedéstől. A Baboon Troop most is 7 méterre ül tőlem, az új irodában is 7 méterre fog, úgyhogy különösebben nem érdekel, mekkora a fennmaradó tér.
Ehh...

No comments:

Post a Comment