Sunday 26 May 2013

Piggy

Nem tudom, hogy magyarázzam el a cicának: nem azért nem adok neki reggelit, mert egy szívtelen hárpia vagyok, hanem mert tegnap rászabadult a száraz eledelre, amiből amúgy csak ritkán és keveset kap, bezabált, mint egy disznó, majd az egészet sugárban behányta az ágy alá...

Egy órával később persze már kérdezgette, hogy és a vacsorával mi lesz, meg tologatta a tálkáját ide-oda, hogy jelezze, nincs benne semmi.

6 comments:

  1. Az utobbi par napban egyebken tenyleg az. :D Lehet, hogy megint novesben van, de rengeteget eszik. Szarazat nagyon nem szokott viszont, ugyh tegnap szerintem azert artott meg neki

    ReplyDelete
  2. :-D ez cuki, a kávézó (de egyben lélekben már az én) macskái is mind ilyenek. Ugye 20 macska közül mindig hány vagy fosik valaki, de azt bírtam, hogy odahányt a kávzó kövére az egyik, mert gyorsan zabálta be a konzervet, de aztán 10 perc múlva már a lábamhoz dörgölte magát, hogy most akkor kap-e valamit. :D
    Nálunk amúgy a száraz táp (Royal Canin) egész nap előttük van meg persze friss víz és mi konzervet szüntettük be teljesen egy ideje.

    ReplyDelete
  3. En azóta nem adok neki túl sok szárazat (kb. két kanálnyit ehet naponta, de nem is minden nap) mióta John nővérének a cicája "kórházban" volt mert vmi urinary tract crystalja volt :( :( és az ő dokijuk mondta, hogy ha túl sok ilyet esznek, és keveset isznak akkor ez előfordulhat, főleg fiú cicáknál, aztán olvastam erről egy csomót, és azóta főleg konzerveset eszik, meg csirkét, tonhalat, májat, amit én veszek a boltban.

    Pedig amúgy a mi állatorvosunk is mondta, hogy peeeeersze, etessük csak Science Plan szárazzal, de megnéztem a hozzávalókat és abban is van "cereal", meg mittoménmi, és attól találtam egy jobb fajtát, de csak módjával eszi azt is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a legjobb megoldás az lenne ha főzne nekik az ember, amit Te is mondasz de nálunk a kávézóban az antsz miatt nem lehet, vagyis volt egy khm ...fura ötlet, hogy főzünk a személyzetiben ami pince és ablaktalan csirkét, de szerencsére nagy a csend róla, én meg nem akarom ott tárolni az utcai ruhám ahol 20 macskának főzök csirkét naponta, ugyhogy nem kérdezek semmit inkább tőlük...
      Mi most Royal Canin Intestinal tápot adunk mert a macskák javarésze nem ismert okokból f*sik ezer éve, ezért is gondolták, ha leállunk a konzervről megoldódik. de sajnos nem, viszont megnézem én is mi van abban a tápban mert erről nem tudtam. (nem mintha sokat számítana a szavam...de érdekel)

      Delete
    2. A főzés az tényleg jó, csak nem úgy, ahogy nálatok akarták, már amikor a blogodon olvastam, kicsit égnek állt a hajam tőle. Toby amúgy eszik nyerset is, meg félig főttet is.

      Ezt az oldalt tudom ajánlani, tök részletesen leírja, hogy mit kell nézni a csomagoláson: http://www.catinfo.org/

      Végülis itt azt mondja a doki néni, hogy még az olcsó konzerves is jobb, mint a száraz, de azt is mondja, hogy mivel érzékeny a gyomruk, sok cicát nehéz átszoktatni, mert függők a száraztól, vagy épp fosnak-hánynak, ha hirtelen adnak nekik új félét.

      Delete